ua en ru

"ВимпелКом" готується до масштабних змін в міжнародному блоці

«ВимпелКом» повідомив співробітників власного міжнародного блоку, що цей підрозділ позбудеться значної частини своїх повноважень. Про цей РБК daily розповіли два джерела в компанії. «Зокрема, мова йшла про значне скорочення штату з початку вересня цього року», - говорить один із співбесідників.

«Зміна менеджменту пов'язана із специфічністю секторів, які обслуговує «ВимпелКом». Зокрема, компанія зіткнулася з проблемами у сфері регуляторики - в цьому відношенні Азіатський регіон є досить складним ринком. Стало зрозуміло, що російський менеджмент, найнятий оператором, був швидше заточений під роботу в цивілізованіших районах», - говорять співрозмовники. За їх словами, поки не ясно, як здійснюватиметься управління зарубіжними проектами оператора - зокрема, у В'єтнамі, Камбоджі і Лаосі.

У «ВимпелКомы» інформацію про скорочення в структурі міжнародного блоку не коментують, проте пояснюють, що «це робочий процес структурних змін, і подібна робота ведеться на рівні всіх бізнес-одиниць». Представник оператора Олена Прохорова нагадує про перетворення, пов'язані з появою групи Vimpelcom Ltd. «Логіка змін, що проводяться, полягає в тому, щоб, проаналізувавши діяльність кожної окремої функції штаб-квартири, вибрати для неї оптимальну систему підпорядкування і розташування.

Передбачається, що частково ці обов'язки будуть перерозподілені між операційними компаніями холдингу, частково передані на рівень головної компанії. Низка інтегрованих функцій, можливо, як і раніше підтримуватиметься на рівні ВАТ «ВимпелКом», - говорить О.Прохорова. Поточна реструктуризація торкнулася у тому числі і штаб-квартиру бізнес-одиницю «Міжнародні бізнеси». Вона перейшла під пряме управління холдингової компанії Vimpelcom Ltd., говорить О.Прохорова.

За її словами, зараз оператор веде пошук кандидата на позицію глави бізнес-одиниці «Міжнародні бізнеси» і для компанії «критично важлива наявність у кандидата експертизи, досвіду роботи на ринках Азії і розуміння їх локальної специфіки». Спільно з новим керівником міжнародних бізнесів менеджмент Vimpelcom Ltd. аналізуватиме поточне полягання операцій компанії в цих регіонах і вироблятиме стратегічні пріоритети і тактику. За словами О.Прохорової, тимчасове керівництво міжнародним напрямом узяв на себе глава групи Олександр Ізосімов.