ua en ru

"Повітряний експрес" курсуватиме до "Борисполя" через підземний тунель, - Держінвестпроект

"Повітряний експрес" курсуватиме до "Борисполя" через підземний тунель.

"Повітряний експрес" курсуватиме до "Борисполя" через підземний тунель. Про це повідомив перший заступник голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Кирило Бондар, передає прес-служба агентства.

"Проблему тепер можна вважати вирішеною. 12 листопада відбулася нарада з участю в. о. міністра транспорту, генерального підрядника будівництва з китайської сторони і Держінвестпроекту, де було прийнято рішення про будівництво тунелю в аеропорту "Бориспіль", оскільки наземне будівництво в підсумку могло б створити перешкоди для роботи аеронавігаційного обладнання аеропорту", - повідомив Бондар під час робочої зустрічі з представниками Посольства КНР в Україні.

Як розповів Бондар, до цього часу вирішувалося питання способу примикання електропоїзди у термінал D аеропорту "Бориспіль".

"Ми плануємо в I кварталі 2015 р. завершити проект будівництва, після чого він пройде державну експертизу і буде представлений на затвердження Кабміну", - розповів Бондар.

Нагадаємо, національний проект "Повітряний експрес" передбачає створення швидкісного пасажирського сполучення між ст. "Київ-пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Інфраструктурний проект реалізується на інвестиції основі за рахунок коштів Ексімбанку Китаю.

Загальна сума кредиту становить 372 млн дол. Кредит буде виділятися двома траншами. Перший транш в 52 млн дол. був виділений в 2013 р. і спрямований на виконання проектних і підготовчих робіт. Другий транш у 320 млн дол. забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об'єктів.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що Китай відкладе на 2 роки платежі по кредиту для України у 52 млн на нацпроект "Повітряний експрес".