ua en ru

"Власті" ДНР повідомили про постріли по аеропорту Донецька, проте не розцінюють їх як порушення режиму тиші

"Власті" ДНР повідомили про постріли по аеропорту Донецька, проте не розцінюють їх як порушення режиму тиші Джерело фото:yunews.com.ua

У так званій "Донецької народній республіці" (ДНР) не розцінюють поодинокі постріли по аеропорту Донецька як порушення режиму тиші. Про це постійний повноважний представник самопроголошеної ДНР Денис Пушилін повідомив "Російській службі новин".

"Сподіваємося, що це одиничний випадок, що це гарячі голови, які діють всупереч наказам Києва. Дуже сподіваємося, що Київ може контролювати всі свої підрозділи і домогтися повного припинення вогню, а не так, як це було раніше", - заявив Пушилін.

Він додав, що постріли пролунали о 09:05 за місцевим часом.

9 грудня о 9:00 за київським часом був оголошений режим тиші. Керівники спільного центру контролю режиму припинення вогню досягли домовленості про умови перемир'я.

Про намір ввести мораторій на бойові дії повідомив 4 грудня Президент України Петро Порошенко. За словами офіційного представника Ради нацбезпеки і оборони України Андрія Лисенка, день тиші необхідний, щоб дати старт для виконання мінських домовленостей, тобто почати відведення важких видів озброєнь, звільнити полонених, зняти мінні загородження і приступити до демілітаризації регіону.

Нагадаємо, сьогодні штаб АТО повідомив про введення в дію режиму припинення вогню на Донбасі.