ua en ru

"ВКонтакте" обігнала Instagram, але не наздогнала Twitter

Соціальна мережа "ВКонтакте" увійшла до десятки найпопулярніших соціальних мереж у світі.

Соціальна мережа "ВКонтакте" увійшла до десятки найпопулярніших соціальних мереж у світі. Рейтинг був складений компанією Adobe Systems на основі даних Comscore і Вікіпедії.

Загалом, за даними компаній, в соцмережі "ВКонтакте" зареєстровано 228 млн користувачів. Із цим показником вона посідає восьме місце в рейтингу. На цій позиції "ВКонтакте" обійшла китайську соцмережу Renren (194 млн користувачів, 9-е місце) і сервіс з публікації фотографій Instagram (150 млн користувачів, 10-е місце).

У самій соціальній мережі дещо інші дані - на сайті зареєстровано "більше 230 млн користувачів". За даними "ВКонтакте", кожен день на сайт заходить 55 млн з них. При цьому 66% користувачів проживає в Росії. З них найбільша частина - жителі Москви (24%) і Санкт-Петербурга (12%).

У рейтингу від Adobe перше місце очікувано зайняла американська соцмережа Facebook з 1,4 млрд користувачів. На другому місці - Youtube (1 млрд) і китайська соцмережа Qzone (623,3 млн). У сервісу мікроблогів Twitter - 500 млн користувачів.

Нагадаємо, напередодні стало відомо про те, що "ВКонтакте" перестала працювати через збої у системі. Перебої у функціонуванні соцмережі виникли удень 10 січня і тривали кілька годин.