ua en ru

"Умов для різкої девальвації гривні на сьогоднішній день немає", - Порошенко

В Україні умов для різкої девальвації гривні на сьогоднішній день немає. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Умов для різкої девальвації національної валюти на сьогоднішній день не існує, і якщо ми хочемо, щоб курс національної валюти був стабільнішим, був більш передбачуваним, то на сьогоднішній день це завдання всього суспільства - сприяти скажімо, розвитку економіки і розвитку експорту", - сказав Порошенко.

За його словами, це має торкнутися і підвищення продуктивності праці, в першу чергу, в аграрному секторі, і вирішення проблем енергозбереження, і споживання газу зі зниженням його ціни, а також конкурентності української економіки в цілому.

"Підвищення рівня доходів працюючих і непрацюючих верств населення має бути скориговано до підвищення продуктивності праці як українського виробника, так і української економіки. Тоді у нас не буде ні ризиків девальвації, ні ризиків платіжному балансу", - упевнений міністр.

Нагадаємо, раніше в Standard & Poor's заявили, що банківський сектор України все ще піддається сильному впливу девальвації гривні.