ua en ru

"Укрзалізниця" заявляє про необхідність підвищити тарифи на приміське сполучення в 6 разів

"Укрзалізниця" заявляє про необхідність підвищити тарифи на приміське сполучення в 6 разів для того, щоб витрати не перевищували доходи, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Залізниця зазначає, що цей показник є усередненим, адже тариф розраховується в залежності від відстані, специфіки маршруту, виду тяги.

"Відсутність компенсацій перевізнику за соціальний рівень тарифів (в середньому у 6 разів нижче від рівня рентабельності), систематичне невиділення бюджетних коштів на оновлення рухомого складу та постійні недокомпенсації за перевезення пільгових категорій позбавляють приміський сегмент перевезень перспективи стати конкурентоздатним та залучити платоспроможного пасажира", - йдеться в повідомленні "Укрзалізниці".

Також зазначається, що існуючі тарифи "Укрзалізниці" на перевезення у приміському сполученні залишаються в рази нижчі за собівартість послуги перевезень і є абсолютно демпінговими на ринку транспортних послуг.

У компанії також заявляють, що вартість проїзду в приміському сполученні поїздом в 1,5 - 4 рази менша за вартість проїзду автотранспортом.

Читайте також: "Укрзалізниця" повинна стати акціонерним товариством до 10 грудня, - Колесніков