ua en ru

"Укрзалізниця" за 8 місяців 2014 р. скоротила вантажоперевезення на 6,6% - до 267,3 млн тонн

Обсяги перевезень вантажів "Укрзалізниці" за 8 місяців 2014 року, за оперативними даними, зменшилися на 19 млн тонн - на 6,6% до відповідного періоду - і склали 267,3 млн тонн. Про це сьогодні під час прес-конференції в Києві повідомив начальник управління аналітики головного управління перевезень "Укрзалізниці" Микола Топчієв, повідомили у прес-центрі УЗ.

За словами Топчієва, зменшення обсягів вантажних перевезень відбувається в тому числі і через руйнування залізничної інфраструктури на Сході України, що, своєю чергою, призводить до недоотримання значних грошових надходжень.

"Через руйнування інфраструктури на основних напрямках Донецької залізниці залишається відсутнім рух поїздів. Зокрема, потяги не ходять на ділянках Чаплине-Ясинувата, Красноармійськ-Горлівка, Костянтинівка-Дебальцеве. Практично паралізовано роботу залізничних вузлів Дебальцеве та Микитівка, поки немає можливості відправляти вантажні вагони більш ніж із 50-ти основних вантажних станцій Донецької залізниці", - зазначив Топчієв.

Через бойові дії на Південному Сході навантаження в серпні на Донецькій залізниці знизилось втричі і склало 4,1 млн тонн, це на 8,437 млн тонн менше порівняно з відповідним періодом минулого року. Зокрема, основного вантажу залізниці - кам'яного вугілля в серпні навантажено в 4,3 рази менше - 1,6 млн тонн.

Як повідомлялося, в "Укрзалізниці" ще не підрахували збитків, завданих терористами в зоні АТО.

Нагадаємо, за січень-липень 2014 р. "Укрзалізниця" зменшила вантажоперевезення на 3% до 240 млн тонн.