ua en ru

"Укрзалізниця" відновлює попередній продаж квитків

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") після узгодження розкладу руху розпочала роботу над відкриттям попереднього продажу квитків на поїзди, що відправляються у рейси після 27 травня 2014 р.

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") після узгодження розкладу руху розпочала роботу над відкриттям попереднього продажу квитків на поїзди, що відправляються у рейси після 27 травня 2014 р. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Як зазначають в "Укрзалізниці", наразі залізничні адміністрації проводять остаточний етап корегування графіка руху. Після цього буде розпочато попередній продаж квитків.

У першу чергу продаж квитків буде відкрито на міжнародні поїзди, що курсують по території України до Польщі, Росії, Угорщини, Молдови, Білорусі, Казахстану, Узбекистану. На зазначені поїзди буде зменшено термін попереднього продажу квитків. Так, їх реалізація розпочинатиметься за 30 діб до відправлення поїзда, тоді як раніше продаж розпочинався за 45 діб.

Після міжнародних поїздів, "Укрзалізниця" має намір розпочати відкривати продаж квитків на внутрішньодержавні поїзди.

Водночас в "Укрзалізниці" повідомляють, що досі остаточно не вирішене питання щодо відкриття попереднього продажу квитків на поїзди, що курсують у напрямку АР Крим та зворотно. Оскільки російська сторона поінформувала про внесення змін в нормативно-довідкову інформацію АСУ Експрес-3, зокрема, в мережеву розмітку станцій Криму з присвоєнням їм нових кодів, виникла необхідність узгодження взаємодії систем продажу проїзних документів АСУ ППУ та Експрес-3.

Окрім цього, статтею 10 (пункт 2) закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" передбачено, що "в'їзд іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзд з неї допускаються лише за спеціальним дозволом через контрольні пункти в'їзду-виїзду. Порядок в'їзду іноземців та осіб без громадянства на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї встановлюється Кабінетом міністрів України". Реалізація положень цього закону можлива після оприлюднення нормативно-правового акту Кабміну. Після цього буде опрацьоване питання щодо відкриття продажу квитків до Криму.

Нагадаємо, 11 квітня 2014 р. "Укрзалізниця" тимчасово призупинила попередній продаж квитків.