ua en ru

"Укрзалізниця" у жовтні збільшила обсяг перевезення на 1,9 млн тонн

Обсяги вантажів, що перевозяться залізницями України, в жовтні збільшилися на 1,9 млн тонн у порівнянні з минулим місяцем. Зокрема, залізниці перевезли на 820 тис. тонн більше солі, 600 тис. тонн більше зерна і на 414 тис. тонн більше залізної і марганцевої руд, повідомляє головне комерційне управління "Укрзалізниці".

Як повідомляє відомство, в жовтні різко зріс експорт: за межі країни додатково перевезено понад 1 млн тонн вантажів. Приріст внутрішніх перевезень склав майже 550 тис. тонн, а імпортних - 54 тис. тонн. Ще більше 220 тис. тонн вантажів перевезено за транзитними коридорами.

При цьому обсяги перевезень вантажів залізничним транспортом в минулому місяці були вище на 148 тис. тонн, ніж рік тому.
У внутрішньому повідомленні залізниці України в жовтні 2013 року перевезли близько 21 млн тонн вантажів (що приблизно відповідає торішньому показнику) Експорт вантажів склав 13,3 млн тонн і перевищив показник жовтня 2012-го на 7,5%. По більшості товарних груп трохи збільшився імпорт. Залізничники ввезли 3,1 млн тонн вантажів замість торішніх 3 млн.

В цілому, в січні-жовтні 2013 року "Укрзалізниця" перевезла у всіх видах сполучення майже 365 млн тонн вантажів. Імпортні і транзитні вантажоперевезення склали 28 млн тонн, на експорт відправлено понад 118 млн тонн. Значно більше перевезено вантажів у внутрішньому сполученні - майже 190 млн тонн.

Перевезення вантажів за межі країни "Укрзалізниця" здійснює через стикові пункти і без затримок - на відміну від автоперевізників, які з недавніх пір зіткнулися з проблемами при перетині кордонів з Російською Федерацією в результаті введення нових правил оформлення в країнах Митного союзу.

"Правила залізничних перевезень - результат домовленостей на рівні держав і залізничних адміністрацій. Всі вимоги по роботі стикових пунктів і з нашого боку і з боку Російської Федерації виконуються", - запевнив перший заступник начальника головного управління перевезень Укрзалізниці Євген Кучеренко.