ua en ru

"Укрзалізниця" будує будинки для своїх співробітників

В наступному році кожна з шести залізниць України" забезпечить житлом мінімум 100 сімей своїх співробітників. Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці", цитуючи генерального директора відомства Сергія Болоболіна.

Відповідно до галузевої житлової програмою, в 2013-2014 рр. дороги будуть будувати нові будинки і реконструювати під житло існуючі будівлі.

"Реалізація програми дозволить поліпшити житлові умови працівників, підвищити мотивацію до праці та сприятиме закріпленню кадрів на залізничному транспорті", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, минулого тижня в Коростені 30 сімей залізничників отримали ордери на житло у п'ятиповерховому будинку.
Репортаж із вручення ордерів можна побачити на сторінці УЗ в Facebook.

За словами гендиректора УЗ, соціальні питання для залізничної галузі є пріоритетними. «Сьогодні, в умовах зменшення обсягу вантажоперевезень, коли перед галуззю стоять важливі завдання оновлення основних фондів (і в першу чергу - локомотивів), ми виконуємо всі зобов'язання щодо соціального захисту працівників, передбачені колективними договорами підприємств і залізниць, а також галузевою угодою Укрзалізниці з профспілкою. І будемо продовжувати цю роботу: як і залізничники Коростенського вузла, ордери на житло отримають працівники галузі в інших населених пунктах», - зазначив Сергій Болоболін.

Будинок в Коростені, де 22 листопада залізничники справили новосілля, -одна з новобудов, передбачених житлової програмою. А влітку 2014 року, як зазначив начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин, закінчиться будівництво другої черги на 35 квартир за тією ж адресою в Коростені (вул. Кірова, 70А). Нині об'єкт готовий на 50%.

Сергій Болоболін підкреслив, що програма забезпечення житлом допоможе молодим фахівцям, ледь почало працювати в УЗ, так і залізничникам-пенсіонерам, яких незмінно підтримує галузь. Програма також сприятиме зменшенню квартирній черзі серед залізничників.

Чергове новосілля в цьому році залізничники відзначать в Херсоні, де будівельники Одеської залізниці вже завершують облаштування 9-поверхового житлового будинку на 109 квартир.