ua en ru

"Укрзалізниця" підписала меморандум про співробітництво з ПАТ "Луганськтепловоз" та ЗАТ "Трансмашхолдинг" на виготовлення 292 електровозів

"Укрзалізниця" домовилася з ПАТ "Луганськтепловоз" щодо виготовлення 292 вантажних електровозів серії 2ЕЛ-4 упродовж 2012-2016 років. Відповідний чотирьохсторонній меморандум про співробітництво був підписаний генеральним директором "Укрзалізниці" Володимиром Козаком, головою Луганської обласної адміністрації Володимиром Пристюком, комерційним директором ЗАТ "Трансмашхолдинг" Шухратом Махмудовим та генеральним директором ПАТ "Лугансктепловоз" Сергієм Михєєвим 20 липня 2011 року у м. Києві, повідомляє пресс-служба "Укрзалізниці".

Як зауважив генеральний директор "Укрзалізниці" Володимир Козак упродовж тижня має бути оголошений тендер та ведеться робота з пошуку джерел фінансування програми.
"Сьогоднішня подія фіксує серйозність наших намірів щодо придбання локомотивів та наполегливу роботу у цьому напрямку. Підписання угоди з боку російського "Трансмашхолдингу" свідчить про досягнення домовленостей з російськими партнерами щодо роботи ПАТ "Луганськтепловоз" над лінійкою замовлень "Укрзалізниці". Найближчим часом ми оголосимо тендер на придбання локомотивів, який стане сигналом для підприємств, субпідрядників та фінансових установ. Вже проведені попередні переговори з деякими банками і ми бачимо зацікавленість з боку банкірів. Сподіваюся, що угода буде підписана вже наприкінці серпня", - зазначив Володимир Козак.
В свою чергу, генеральний директором ПАТ "Луганськтепловоз" Сергій Михєєв зазначив, що підприємство має усе для будівництва такої кількості електровозів.
"Також виконаємо умову залізничників - організацію максимальної локалізації виробництва комплектуючих в Україні. Зокрема, до 80% виробництва буде локалізовано в Україні", - додав генеральний директором ПАТ "Луганськтепловоз" Сергій Михєєв.
На зустрічі також йшлося про те, що виробник електровозів зобов'язується забезпечити виробництво і постачання для залізниць України запасних частин тягового рухомого складу. Окремим питанням для погодження стануть умови сервісного технічного обслуговування електровозів упродовж всього життєвого циклу, встановленого згідно ТУ відповідного рухомого складу. Крім того, передбачено в базових депо залізниць України створити сервісні центри по обслуговуванню рухомого складу, виробництва ПАО "Луганськтепловоз".