ua en ru

"Укрзалізниця" названа однією з провідних світових компаній, що впливають на економіку своїх країн

"Укрзалізниця" лідирує в рейтингу провідних світових компаній щодо створення робочих місць та забезпечення зарплат і соціальних пакетів населення. Про це сказано в дослідженні внеску компаній світового бізнесу в основні соціально-економічні показники своїх країн, яке провело видання "Російський репортер" на основі методики Ernst & Young.

Видання проаналізувало ту користь, яку найбільші компанії світу приносять своїм державам і суспільству. Видання виділив чотири основних фактори вкладу підприємств в добробут своєї країни: частка компанії у ВВП держави, внесок у формування фонду податку на прибуток, фінансування інфраструктурних проектів і соціальної сфери, показники зайнятості населення та рівня трудових доходів. В рейтингу за кожним з цих пунктів вказані від 25 до 39 компаній. Три з них - українські, в їх числі - "Укрзалізниця".

Дослідження "Русского репортера" не стосувалося тих транснаціональних компаній, понад 50% виробничих потужностей яких знаходиться за кордоном.

За показниками зайнятості населення, вкладу в загальний обсяг трудових доходів і соціальних пакетів в країні "Укрзалізниця" посідає перше місце у світовому рейтингу і в Україні. Видання зазначає, що кількість зайнятих працівників характеризує внесок підприємства у формування доходної частини бюджету країни.
У статті також зазначається, що забезпечення одного знайважливіших макроекономічних показників - вкладом у ВВП - "Укрзалізниця" знаходиться на другому місці в Україні (після СКМ) і на восьмому місці в світовому рейтингу. За розміром сплати податку на прибуток "Укрзалізниця" - на третьому місці в Україні (після СКМ і "Нафтогазу") і на вісімнадцятому місці в рейтингу найбільших світових компаній.

"Сплачені податки - це показник соціальної цінності підприємства", - підкреслює видання.

Нагадаємо, у 2013 році "Укрзалізниця" посіла двадцять перше місце в щорічному рейтингу консалтингової аудиторської фірми Deloitte "Топ-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи". Сьогодні стало відомо, що генеральний директор "Укрзалізниці" Сергій Болоболін став номінантом щорічної премії газети "Комерсант - Україна" в категорії "Комерсант. Успіх" за реалізацію проектів високого рівня складності і видатні досягнення в бізнесі.