ua en ru

"Укрзалізниця" має намір закупити у компанії Єремєєва дизпаливо за завищеною ціною, - ЗМІ

Державна адміністрація залізниць "Укрзалізниця" має намір закупити майже 64 тис. тонн дизельного палива у компанії "Вог Аеро Джет", яка належить нардепу Ігорю Єремєєву, за завищеною ціною.

Державна адміністрація залізниць "Укрзалізниця" має намір закупити майже 64 тис. тонн дизельного палива у компанії "Вог Аеро Джет", яка належить нардепу Ігорю Єремєєву, за завищеною ціною. Про це повідомляє "Інформаційний опір".

Зокрема, за даними ІС, "Вог Аеро Джет" запропонувала ціну - 21 204 грн за тонну, хоча на сьогодні індикативна ринкова ціна тонни імпортованого дизельного палива - 17 000 грн.

"Тобто на кожній тонні "Вог Аеро Джет" наварить з 4204 грн. А на всьому об'єму Єремєєв додатково заробить понад 252 млн грн", - зазначає ІС.

"Але і ця ціна палива - ще не остаточна. В контракті записано, що "ціна товару, зазначена в специфікаціях, не є твердою і буде змінена у відповідності з кон'юнктурою ринку на відповідні товари". Якщо під ринковою кон'юнктурою розуміється ціна палива на АЗС, а на єрємєєвських заправках WOG вона зазвичай найдорожча в Україні, то слід очікувати подальшого необґрунтованого зростання вартості контракту", - додає ІС.

Підписання угоди між ДП "Укрзалізничпостач" і "Вог Аеро Джет" має відбутися 8 листопада.