ua en ru

"Укрзалізниця" випробувала перший швидкісний поїзд кременчуцького виробництва

На Південній залізниці 16 січня пройшли обкатувальні випробування першого українського швидкісного міжрегіонального складу локомотивної тяги, виготовленого на Крюківському вагонобудівному заводі (КВЗ). Про це повідомляє прес-служба КВЗ.
Як говориться в повідомленні, склад був сформований з модернізованого електровоза НС-7 електровозного депо Харків - Жовтень і дев'яти досвідчених зразків пасажирських вагонів нового покоління.
Досвідчена поїздка проходила по маршруту Харків - Сімферополь - Харків. Під час випробувань перевірялися забезпечення плавності руху; стан шумоізоляції в салоні вагонів; працездатність гальмівного устаткування; робота розсувних дверей у всіх режимах і так далі - перелік питань, що перевірялись, містить більше 40 пунктів. Також було розглянуто вплив нового рухомого складу, що рухається зі швидкістю 160 км/год, на шлях, контактну мережу, роботу засобів електричної централізації, блокування автоматично, поїзного радіозв'язку.
За словами головного конструктора транспорту соціального призначення Георгія Ігнатова, який брав участь у випробуваннях, під час поїздки поїзд рухався зі швидкістю 162 км/год. Вагони були виготовлені за замовленням Південної залізниці. За попередніми даними, склад незабаром буде курсувати між Києвом і Харковом.
Новий швидкісний міжрегіональний поїзд локомотивної тяги КВЗ розрахований на рух зі швидкістю 200 км/год (конструкційна швидкість - 220 км/год). Він складається з дев'яти пасажирських вагонів останнього покоління. Є вагони першого, другого і третього класу, загальна кількість місць - 726. Кузов виготовлений з нержавіючої сталі з гарантійним терміном служби не менше 50 років. При цьому термін служби нині експлуатованих пасажирських вагонів, в т.ч. в "столичних експресах", - 28 років.
Нагадаємо, 20 грудня 2011 р. в Україні було презентовано перший швидкісний поїзд Hyundai, завдяки якому відстань від Києва до Харкова можна буде подолати за 3,5 години, у Львів - за 4,5 години, Донецьк - за 5,5 години.