ua en ru

"Укргорілка" і "Укрспирт" домовилися про зниження ціни на спирт на 10 грн до 178,04 грн/дал

Державне підприємство "Укрспирт" та асоціація "Укргорілка" домовилися про зниження відпускної ціни на етиловий спирт на 10 грн з 188,04 грн/дал до 178,04 грн/дал.

Державне підприємство "Укрспирт" та асоціація "Укргорілка" домовилися про зниження відпускної ціни на етиловий спирт на 10 грн з 188,04 грн/дал до 178,04 грн/дал. Відповідне рішення закріплене розпорядженням гендиректора "Укрспирту" Михайла ради лабутіна, передає прес-служба компанії.

Консультації між керівництвом "Укрспирту" і асоціацією "Укргорілка" проходили протягом кількох місяців, в результаті вдалося домовитися не тільки про стабілізацію ціни на спирт, але і про її зменшення.

"Статистика невтішна: за 2014 рік вироблено на 18% менше горілки, ніж за відповідний період минулого. А значить, країна недоотримує кошти в бюджет, люди втрачають роботу, зростає кількість контрафакту. Саме тому ми підготували список заходів по виходу з кризи алкогольної галузі. Керівництво "Укрспирту" першим пішов на зустріч і не тільки зафіксував ціну на спирт, але й зменшило її. Однак основні ініціативи ще попереду", - прокоментував рішення генеральний директор "Укргорілки" Володимир Остапюк.

На думку експертів асоціації "Укргорілка", вартість спирту безпосередньо не позначиться на вартості алкоголю в магазинах.

Нагадаємо, 9 жовтня "Укрспирт" знизила максимальну вартість етилового спирту "Люкс" із 188, 04 грн/дал до 178, 04 грн/дал.