ua en ru

"Укрвинпром" висловив невдовлення рішенням Білорусі скасувати сертифікат на імпорт чотирьох позицій вин "Інкерману"

Українська корпорація по виноградарству та виноробству "Укрвинпром" висловила здивування, дізнавшись, що Білорусія відмінила сертифікат на імпорт чотирьох позицій українського вина виробництва "Інкерман". Про це повідомляє прес-служба "Укрвинпрому".

"Укрвинпром" зазначає, що якість вин була неодноразово підтверджена на дегустаціях Центральної галузевої дегустаційної комісії. Також у повідомленні говориться, що якість інкерманських вин і їх відповідність європейським стандартам відзначив генеральний директор Міжнародної організації винограду і вина Федеріко Кастелуччі.

Нагадаємо, акредитованим органом з сертифікації продукції РУП "Науково-практичний центр Національної академії наук Білорусі з продовольства" прийнято рішення про скасування з 22 липня 2013 р. дії сертифіката відповідності терміном дії з 3 січня 2013 р. по 15 лютого 2015 р., виданого на партію вин в асортименті чотирьох позицій виробництва ТОВ "Інкерманський завод марочних вин". Підставою для подібної дії називається невідповідність продукції "Вино ординарне столове напівсолодке біле "Легенда Інкерману", рік урожаю 2011 р., органолептичним показникам.