ua en ru

"Укртрансгаз" повністю завершив технічну підготовку до реверсу газу зі Словаччини

ПАТ "Укртрансгаз" завершило повний комплекс робіт із забезпечення технічної можливості прийому газу зі Словаччини.

ПАТ "Укртрансгаз" завершило повний комплекс робіт із забезпечення технічної можливості прийому газу зі Словаччини. Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України"

Повідомляється, що 7 серпня 2014 р. ПАТ "Укртрансгаз" на компресорній станції "Ужгород" завершило повний комплекс робіт із забезпечення технічної можливості прийому природного газу з боку Словаччини.

"Роботи проведені згідно з графіком власними силами і за власні кошти компанії", - йдеться в повідовленні.

При цьому, відзначають в прес-службі, за результатами останніх переговорів між операторами газотранспортних систем України (ПАТ "Укртрансгаз") та Словаччини (Eustream a.s.) остаточно були узгоджені технічні аспекти, пов'язані з прикордонним співробітництвом, взаємодією при експлуатації об'єктів та обліком газу.

28 квітня 2014 р. між ПАТ "Укртрансгаз" і Eustream a.s. був підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних поставок газу в Україну.

На початку липня словацький оператор Eustream повідомив про успішне завершення процедури Open Season з прийому заявок на поставку газу в Україну через територію Словаччини. До поставок газу в Україну через Словаччину проявили інтерес близько двох десятків європейських постачальників, що, згідно з меморандумом, передбачає можливість почати постачання газу зі Словаччини вже з 1 вересня цього року.