ua en ru

"Укртрансгаз" переклав провину за зниження тиску в газопроводах балканського напрямку на "Газпром"

Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" переклав провину за зниження тиску в газопроводах балканського напрямку на російську компанію "Газпром".

Публічне акціонерне товариство "Укртрансгаз" переклав провину за зниження тиску в газопроводах балканського напрямку на російську компанію "Газпром". Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укртрансгазу".

"Зниження тиску в магістральних газопроводах балканського напрямку з 38 бар до 34 бар у середу пов'язане з невідповідністю між заявками, наданими ВАТ "Газпром", і фактичним попитом споживачів. В результаті такої невідповідності споживачі відібрали більше природного газу, ніж передбачено в заявці і фактично передано ВАТ "Газпром" української газотранспортної системи", - йдеться в повідомленні.

В "Укртрансгазі" вважають, що для забезпечення узгодженості заявок і фактичного відбору газу країнами-імпортерами необхідно підписати договір об'єднання мереж (інтерконнекту) між "Укртрансгазом" і румунським оператором SNTGN Transgaz SA.

Як зазначається, прямі відносини між операторами дозволять точніше передбачати попит і направляти відповідні потоки газу споживачам балканського регіону.

Нагадаємо, раніше ПАТ "Укртрансгаз" погодило режими роботи газотранспортної системи у балканському напрямку на 2015 р.