ua en ru

"Укртрансгаз" готовий надати Європі свої ПСГ для зберігання до 15 млрд куб. м газу

ПАТ "Укртрансгаз" готове надати європейським країнам у використання свої підземні сховища газу (ПСГ) на заході України для зберігання до 15 млрд куб. м газу.

ПАТ "Укртрансгаз" готове надати європейським країнам у використання свої підземні сховища газу (ПСГ) на заході України для зберігання до 15 млрд куб. м газу. Про це під час виступу на міжнародному семінарі "Енергетичне майбутнє і безпека", який проходить у Тбілісі (Грузія), заявив заступник головного інженера ПАТ "Укртрансгаз" Олег Михалевич, передає прес-служба компанії.

Михалевич зауважив, що загальна місткість ПСГ "Укртрансгазу" становить приблизно 31 млрд куб. м газу. При цьому необхідний обсяг зберігання для забезпечення потреб споживачів України останніми роками становить близько 15 млрд куб. м.

Таким чином, зазначають у компанії, існує реальна можливість зберігання в ПСГ України природного газу для європейських компаній в обсязі до 15 млрд куб. м.

На думку "Укртрансгазу", це значно зменшить залежність європейських споживачів від динаміки поточних поставок, адже комплекс ПСГ компанії може забезпечити високу маневреність потоків газу та створення необхідних оперативних і стратегічних резервів.

Нагадаємо, станом на 20 червня Україна збільшила кількість газу у ПСГ на 4,45% до 14,091 млрд куб. м. За даними асоціації Європейських операторів підземних газових сховищ (GSE), українські ПСГ заповнені на 44,11%.

Як повідомив 23 червня голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, Україна продовжує закачувати до своїх ПСГ 20-34 млн куб. м на добу.