ua en ru

"Укрспецекспорт" виграв тендер на ремонт літаків МіГ-21 Міноборони Хорватії

Державна компанія "Укрспецекспорт" виграла тендер на надання послуг з ремонту і модернізації літаків МіГ-21 для ВПС та ППО Республіки Хорватія. Відповідне рішення прийняло на початку червня Міністерство оборони Хорватії. У тендері також брало участь підприємство "Аеростар" (Румунія), повідомляє прес-служба "Укрспецекспорту".

Так, "Укрспецекспорт" надасть Хорватії послуги з ремонту семи літаків МіГ-21. Ремонт проводитиметься на потужностях державного підприємства "Одесавіаремсервіс", яке входить до складу Державного концерну "Укробронпром". Крім того, Міноборони Хорватії закупить у ДК "Укрспецекспорт" ще п'ять відремонтованих МіГ-21, які є власністю ДП "Одесавіаремсервіс".

Сума контракту не розголошується, однак, як зазначають у держкомпанії, українська пропозиція повністю задовольнила умови хорватської сторони, зокрема фінансові плани оборонного відомства.

Нагадаємо, у травні 2013 р. "Укрспецекспорт" був оголошений переможцем тендеру Міноборони Хорватії на ремонт шести вертольотів Мі-8 і Мі-17.