ua en ru

"Укрсоцбанк" не коментує методи переоформлення застави позичальнику

ПАТ "Укрсоцбанк" продовжує зберігати мовчання про методи переоформлення заставного майна компанії "ІСА Прайм Девелопментс".

Нагадаємо, раніше юрист компанії надав ЗМІ протокол допиту, в якому головний спеціаліст відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно державної реєстраційної служби головного управління юстиції в Києві Павло Ш. розповів, що один з його керівників Валерій К. погрозами змусив своїх підлеглих переоформити 5 пакетів документів щодо перереєстрації прав власності на нерухоме майно в Києві, які на той момент знаходилися в арешті.

В ході допиту Павло Ш. заявив, що під погрозами він був змушений передати ключі доступу до реєстру реєстратору Валерію К., і він від його імені провів перереєстрацію прав на нерухомість.

Банк не коментує ці заяви. На даний момент банк повідомив лише про перевищення повноважень органами міліції в день обшуку і готовності надати документи перевіряючим органам за запитом.

Раніше "Укрсоцбанк" офіційно підтвердив, що переоформив всю заставну нерухомість компанії "ІСА Прайм Девелопментс".

"Вся власність, яка була вилучена у "ІСА Прайм Девелопментс", зараз офіційно належить Укрсоцбанку", - повідомили в прес-службі банку.

У компанії "ІСА Прайм Девелопментс" уточнили: "На даний момент всі наші відносини з банком врегульовані, договору закриті. Проблеми почалися не з нами, а в нас з банком. Банк в особі Тимонькіна перестав виконувати зобов'язання за кредитами в 2008 році. Зупинив фінансування і замість конструктивного діалогу почав відбирати у нас активи, використовуючи юристів Боярчукова і Алексєєва. На той момент ми добудували об'єкти і ввели в експлуатацію за свої гроші, витративши понад 170 млн дол. У нас є що підтверджують цифри аудит, зроблений за замовленням банку".

Нагадаємо, 20 вересня головне слідче управління МВС України спільно з Донецьким УБЕЗ проводило перевірку в головному офісі ПАТ "Укрсоцбанк" (UniCredit) і офісі юридичної компанії "Алексєєв, Боярчуков і Партнери" у Києві.