ua en ru

"Укррічфлот" завершить будівництво нового контейнерного терміналу в Запоріжжі в 2011 р., - К.Григоришин

АСК "Укррічфлот" планує завершити в Запорізькому порту будівництво контейнерного терміналу в 2011 році. Про це заявив співвласник групи "Енергетичний стандарт" Костянтин Григоришин у ході засідання місцевого відділення Комітету економічних реформ, що проходив у рамках візиту до Запоріжжя Президента України Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми плануємо будівництво контейнерного терміналу, куди могли б заходити судна із фідерного великого терміналу в Іллічівську", - повідомив К.Григоришин.

За його словами, компанія планує пустити першу контейнерну лінію "Запоріжжя-Іллічівськ-Дніпропетровськ" наступного року. Надалі заплановано її подовження до Києва і будівництво в гирлі Дніпра ще одного контейнерного терміналу, куди могли б заходити великі контейнеровози.

К.Григоришин підкреслив, що однією із проблем є тривалий період закриття навігації на Дніпрі.

"Є проблеми глобального порядку, пов'язані з тим, що на Дніпрі закривається судноплавство на п'ять місяців. Цього року вдалося домогтися того, щоб його закрили на три місяці", - відзначив він.

За словами К.Григоришина, необхідно також приділити увагу дисбалансу в тарифній політиці.

"Доставка вантажу від заводу "Запоріжсталь" до порту ім. Леніна відстанню в 5-6 кілометрів за ціною співставна з його транспортуванням із Запоріжжя до Миколаєва", - відзначив він.

Акціонерна судноплавна компанія "Укррічфлот" займається вантажоперевезеннями басейном Дніпра, суднобудівельними і судноремонтними роботами, портовими послугами. У 2007 році копання перейшла під контроль групи "Енергетичний стандарт".