ua en ru

"Укрпромбанк" перерахував банку "Дельта" активи на 3,1 млрд грн

Ліквідовуваний "Укрпромбанк" вчора, 5 липня, почав передавати банку "Дельта" права вимоги по кредитах на 3,1 млрд грн, повідомляє "Комерсант-Україна".

Співвласник банку "Дельта" Микола Лагун повідомив виданню, що вчора, 5 липня, його установа як переможець конкурсу "Укрпромбанка" прийняла на свій баланс частину активів установи. У "Дельта" банк переведені права вимоги по кредитах 1 тис. юридичних і 20 тис. фізичних осіб на суму 3,1 млрд грн. Серед цих кредитів і позики компаній, що входять до групи "Альфа-нафта", заправки яких працюють під брендом ANP. За інформацією джерела видання в "Укрпромбанку", банку "Дельта" як застава перейшли 2/3 об'єктів з мережі в 498 заправок і 66 нафтобаз.
Власники "Укрпромбанку", що кредитували компанії групи "Альфа-нафта", в кінці 2008 р. спробували продати заправки групі "Приват", яка отримала контроль над ANP. За право володіння заправками, кредити по яких не погашаються, "Укрпромбанк" судиться з "Приватом". Інтерес до цього питання СБУ і Генпрокуратури не дозволяв сторонам домовитися, тепер же вирішення проблеми із заправками перекладене на банк "Дельта". "Цим позичальникам, як і іншим, буде запропонована реструктуризація", - сказав виданню М.Лагун.
Як стало відомо виданню, "Укрпромбанк" не отримає грошей за відданий кредитний портфель, оскільки переклав на банк "Дельта" зобов'язання по поверненню рефінансування НБУ на 2,7 млрд грн і відсотків по ньому на 400 млн грн. "Дельта" банку була передана сума активів, адекватна сумі зобов'язань, - на 3,1 млн грн. Це визнане ліквідатором "Укрпромбанка" вимога НБУ по кредитах рефінансування на початок року. Решта активів, які перевищували цю суму, залишилася в ліквідаційній масі, - повідомив радник ліквідатора "Укрпромбанка" Ігор Власюк.- Можна сказати, що "Укрпромбанк" виконав свої зобов'язання по кредитах НБУ". Втім, банк "Дельта" не збирається зараз повертати рефінансування НБУ - борг пролонгований на шість років під ставку 10,75% річних.