ua en ru

"Укрпошта" припиняє постачання української періодики в Крим

"Укрпошта" змушена припинити прийом і перевезення в Крим періодичних і друкованих видань з материкової України через заборону російської митниці.

"Укрпошта" змушена припинити прийом і перевезення в Крим періодичних і друкованих видань з материкової України через заборону російської митниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрпошти".

"Національний поштовий оператор України змушений піти на такі заходи у зв'язку з відмовою митної служби Російської Федерації приймати періодичні видання з материкової частини України на територію Кримського півострова", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що нещодавно один з автомобілів "Укрпошти", який перевозив періодичні друковані видання з Києва у Сімферополь, при в'їзді на Кримський півострів був зупинений російською митницею і після митного контролю повернутий у зворотному напрямку. Такі дії були пояснені "забороною на ввезення періодичних друкованих видань на територію Автономної Республіки Крим".

"Прийняті до пересилання раніше періодичні друковані видання будуть повертатися відправникам (видавці)", - повідомляє "Укрпошта".

Нагадаємо, 18 березня 2014 р. Президент РФ Володимир Путін підписав договір про приєднання Криму й Севастополя до Росії. Влади України називають це окупацією і продовжують вважати Крим українською територією.