ua en ru

"Укрпошта" спростовує інформацію про проведення тендерів для виведення коштів з підприємства

"Укрпошта" спростовує інформацію про проведення тендерів з метою виведення коштів з підприємства.

"Укрпошта" спростовує інформацію про проведення тендерів з метою виведення коштів з підприємства. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 р. в ЗМІ з'явилась інформація, що поштовий оператор терміново організовує тендери для окремих фірм. Як повідомлялося, керівництво "Укрпошти" проводить тендери з метою виведення коштів з підприємства.

"УДППЗ "Укрпошта" надає офіційне спростування цієї інформації та заявляє, що вона не є достовірною. "Укрпошта" здійснює процедури конкурсних торгів у відповідності до річного плану закупівель підприємства, в якому зазначено орієнтовний час проведення закупівлі. Річний план закупівель "Укрпошти" на 2014 р. було затверджено ще у листопаді 2013 р. Тобто процедури закупівель "Укрпошта" планує завчасно і тому організовувати їх в авральному режимі неможливо", - йдеться у повідомленні.

Крім того, інформація щодо запланованих процедур закупівель, про їх початок та результати проведення є відкритою для громадськості, підкреслюється у повідомленні.

"Також досі не затверджений фінансовий план підприємств на 2014 р., таким чином УДППЗ "Укрпошта" не може здійснювати закупівлі на капітальні інвестиції. Наразі "Укрпошта" проводить процедури по закупівлі тих матеріалів, які необхідні для безперебійного функціонування понад 13 тис. поштових відділень по всій України, зокрема, палива для автомобілів, бланкової продукції та інших витратних матеріалів", - йдеться у повідомленні.