ua en ru

"Укроборонпром" підписав два авіаремонтних контракти з В'єтнамом

ДП "Укроборонсервіс" і в'єтнамська компанія VAXUCO 18 липня 2013 р. у м. Ханой (Соціалістична Республіка В'єтнам) підписали два авіаремонтних контракти. Про це повідомив гендиректор "Укроборонпрому" Сергій Громов, передає прес-служба держпідприємства.

Перший контракт передбачає проведення в Україні ремонту авіаційних двигунів АЛ-31Ф. Другий - передбачає надання українською стороною технічних консультацій з ремонту авіаційних двигунів АЛ-31Ф. Кінцевий користувач - ППО-ВВС В'єтнамської Народної Армії. Ремонт двигунів і надання технічних консультацій виконає ДП ЛРЗ "Мотор" (м. Луцьк), яке входить до складу ДК "Укроборонпром".

За словами Громова, найближчим часом ДК "Укроборонпром" направить в'єтнамській стороні пропозиції щодо постачання і модернізації засобів ППО, авіаційної та бронетанкової техніки, з ремонту та модернізації техніки ВМС.

Читайте також: "Укроборонпром" готовий постачати вітчизняні БТРи і танки до Мексики

Він підкреслив, що важливим елементом у підготовці та поставки військової техніки В'єтнаму є навчання технічних фахівців цієї країни. "Українська сторона підготує свої пропозиції з навчання в'єтнамських фахівців. Цей аспект буде враховуватися при підписанні подальших контрактів на постачання військової техніки до В'єтнаму".

Водночас командувач ППО-ВВС В'єтнамської народної армії Фионг Мінь Хоа висловив сподівання на зміцнення і розширення співпраці в галузі ВТС між Україною та В'єтнамом.