ua en ru

"Укрнафта" виплатить державі дивіденди за три роки в розмірі 1,78 млрд грн

ПАТ "Укрнафта" виплатить державі дивіденди за три роки в розмірі близько 1,78 млрд грн.

ПАТ "Укрнафта" виплатить державі дивіденди за три роки в розмірі близько 1,78 млрд грн. Таке рішення було прийнято сьогодні, 10 жовтня, на зборах акціонерів, передає прес-служба НАК "Нафтогаз".

"На зборах зареєструвалися представники акціонерів, які володіють більш, ніж 95% відсотків акцій підприємства. Акціонери прийняли рішення про розподіл прибутку Товариства за 2011-2013 р., затвердили строк та порядок виплати дивідендів. Сума прибутку до розподілу становить майже 3,79 млрд грн. Сплаті в державний бюджет України підлягає сума дивідендів НАК "Нафтогаз України" у розмірі 1,89 млрд грн. З них 120 млн грн ПАТ "Укрнафта" перерахувало в 2012 р. Отже, державний бюджет України отримає від Укрнафти приблизно 1,78 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що загальні збори публічного акціонерного товариства "Укрнафта" сьогодні відбулося вперше за три останні роки. Консенсус щодо його проведення було досягнуто в результаті низки спільних нарад між представниками приватних акціонерів товариства і НАК "Нафтогаз України" під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Останні збори акціонерів товариства проводилися в березні 2011 р.

Також під час зборів було обрано голову та членів наглядової ради ПАТ "Укрнафта". Зокрема, головою наглядової ради обрано голову правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, державна частка компанії "Нафтогаз України" у статутному капіталі якої становить 50%+1 акція.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк погодив представнику НАК "Нафтогаз України" завдання для голосування на загальних зборах акціонерів ПАТ "Укрнафта".