ua en ru

"Укргазвидобування" запустила дотискувальну компресорну станцію на Східно-Полтавському родовищі

ПАТ "Укргазвидобування" 27 червня в с. Куликове Полтавської області ввело в експлуатацію дотискувальну компресорну станцію (ДКС) на Східно-Полтавському газоконденсатному родовищі.

ПАТ "Укргазвидобування" 27 червня в с. Куликове Полтавської області ввело в експлуатацію дотискувальну компресорну станцію (ДКС) на Східно-Полтавському газоконденсатному родовищі. Про це йдеться в повідомленні "Укргазвидобування".

"Відкриття ДКС на Східно-Полтавському газоконденсатному родовищі дозволить забезпечити додатковий видобуток газу з 23 свердловин в обсязі 18 млн куб. м в рік, що надзвичайно важливо в сьогоднішніх умовах, коли Україна повинна зменшити свою залежність від імпорту блакитного палива", - заявив голова "Укргазвидобування" Сергій Костюк.

Він також додав, що ДКС зможе виконувати функцію технологічного забезпечення роботи турбодетандерних холодильних циклів і вилучати з видобутого газу додатковий газовий конденсат, а також забезпечить ПАТ "Укргазвидобування" видобуток і комприміювання природного газу в обсязі 130 млн куб. м в рік.

Як зазначається, введення в дію ДКС - це вже третій спільно реалізований проект ПАТ "Укргазвидобування" і ТОВ "Карпатигаз". Його вартість становить 37,7 млн грн. Раніше вже були введені в експлуатацію Юліївська і Розпашневская ДКС.