ua en ru

"Укргазвидобування" відкрило в Харківській області нове родовище газу з запасами в 1,7 млрд куб. м

ДК "Укргазвидобування" відкрила нове родовище газу - Західно-Борисівське газоконденсатне родовище (Харківська обл.). Загальні запаси та ресурси родовища оцінюються в 1,7 млрд куб. м газу, повідомляє прес-служба компанії.

"Пошуковою свердловиною 23-Чкалівська при випробуванні отримано приплив газу дебітом 110 тис. куб. м на добу. Результати випробування пробуреної свердловини вказують на перспективи проведення подальшого пошукового буріння на Західно-Борисівській площі", - зазначається в повідомленні ДК.

Бурові роботи на Західно-Борисівському родовищі проводяться буровим управлінням "Укрбургаз" (філія ДК "Укргазвидобування"). Родовище розташоване поряд з Борисівським, Чкалівським, Лебяженським та Коробочкинським родовищами, де вже ведеться видобуток газу.

"Наявність розвиненої газотранспортної інфраструктури на Харківщині дозволить вже в наступному році розпочати видобуток газу на Західно-Борисівському родовищі", - заявив директор ДК "Укргазвидобування" Юрій Борисов.

Нагадаємо, що в поточному році в Харківській області ДК "Укргазвидобування" введела в експлуатацію другу чергу стиснення газу на Червонодонецькій дотискній компресорній станції та нової компресорної станції на Юліївському родовищі. За оцінками спеціалістів компанії нові потужності дозволять збільшити видобуток газу на 200 млн куб. м.

"Укргазвидобування" є найбільшою газодобувної компанією України, яка веде діяльність в 11 регіонах України. За 5 міс. 2012 р. компанія збільшила видобуток газу на 1% - до 6,34 млрд куб. м.

Читайте також: "Укргазвидобування" в I півріччі 2012 р. збільшило видобуток газу на 1% - до 7,55 млрд куб. м