ua en ru

"Укренерго" не планує застосовувати віялові відключення електроенергії на Різдво

Національна енергетична компанія "Укренерго" не планує застосовувати введення графіків обмеження та відключення споживачів електроенергії в різдвяні свята. Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Компанією вжито необхідних організаційних та технічних заходів для сталого функціонування ОЕС України в передсвяткові та святкові дні. Якщо не станеться непередбачуваних природних катаклізмів чи аварій, введення графіків обмеження та відключення споживачів в ці дні не передбачається", - йдеться в повідомленні.

За даними "Укренерго", запаси вугілля на складах електростанцій станом на 5 січня 2015 р. складають 1395,93 тис. т, мазуту - 111,36 тис. т.

Як зазначають у прес-службі, 5 січня 2015 р. при температурі -1,6 градусів покриття електроспоживання в Об'єднаній енергетичній системі України (24887 МВт) забезпечували АЕС, ТЕС, ТЕЦ, ГЕС, ГАЕС, НДЕ, при цьому в роботі знаходилось 42 вугільних енергоблоки та один газомазутний блок ТЕС генеруючих компаній потужністю 8457 МВт. Атомні електростанції працювали максимальним навантаженням 11754 МВт.

Нагадаємо, віялові відключення електроенергії в новорічні свята не застосовувалися.

31 грудня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що в Україні більше не буде віялових відключень.