ua en ru

"Укрексімбанк" повернув НБУ найбільший обсяг рефінансування

"Укрексімбанк" повернув Національному банку України найбільший обсяг рефінансування.

"Укрексімбанк" повернув Національному банку України найбільший обсяг рефінансування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрсимбанка".

"З початку року Укрексімбанк скоротив портфель рефінансування від Національного банку України більш ніж на 3 млрд. грн. Це найбільший показник погашення серед всіх українських банків. Виплата рефінансування, отриманого Укрексімбанком у 2009-2013 рр., відбувається стабільно і у відповідності з плановим графіком. Навіть під час масового відтоку вкладів з банківської системи на початку року державне фінустанова змогло утримати ліквідність на рівні, достатньому для забезпечення всіх операцій, і не зверталась до НБУ за отриманням додаткових обсягів рефінансування. Привабливі умови розміщення коштів в Укрексімбанку і його репутація дозволили продовжувати подальше залучення депозитів населення та юридичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, планове погашення зобов'язань не здійснило негативного впливу на ліквідність "Укрексімбанку". За результатами фінансової звітності II кварталу банк виконує всі вимоги НБУ і має найвищий норматив адекватності регулятивного капіталу серед групи найбільших банків.