ua en ru

"Укравтодор" найближчим часом залучить 3,5 млрд грн кредитів міжнародних фінустанов на добудову низки об’єктів, - Є.Прусенко

"Укравтодор" найближчим часом залучить 3,5 млрд грн кредитів міжнародних фінансових установ на добудову об'єктів, розпочатих у 2008-2009 рр. Про це заявив заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це насамперед ті об'єкти, які недобудували у 2008-2009 рр. Це (дорога) Кіпті-Глухів-Бачин у Сумській обл., це об'їзна дорога навколо Харкова. І хоча завершується будівництво в найближчі 2-3 дні, але поки що роботи здійснюються за кошти підрядника. Це обхід Донецька, ІІІ черга, обхід Луганська. Ці об'єкти побудовані за мізерні бюджетні кошти та за кошти підрядника, тому треба ці кошти компенсувати. Загалом передбачається побудувати та відремонтувати більше 700 км доріг", - наголосив Є.Прусенко.
За словами Є.Прусенка, відповідні проекти пройшли узгодження Мінтрансзв'язку та направлені на розгляд Кабміну. Він також заявив, що кредитні ставки "будуть вигідними для української економіки".

Нагадаємо, раніше голова "Укравтодору" Володимир Демішкан заявляв, що у 2011 р. "Укравтодор" побудує та реконструює 1000 км доріг.