ua en ru

"Укравтодор" має намір реструктуризувати українську частину боргу за кредитами

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує піддати реструктуризації українську частину боргу за кредитами.

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") планує піддати реструктуризації українську частину боргу за кредитами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укравтодору".

"Всі зобов'язання "Укравтодору "перед міжнародними фінансовими організаціями за кредитами і контрактами будуть виконані у встановлені терміни і в повному обсязі, в той час як більшість запозичень на внутрішньому фінансовому ринку будуть підлягати реструктуризації", - йдеться в повідомленні.

Так, загальний борг "Укравтодору" на сьогодні становить 37 млрд грн.

За словами голови "Укравтодору" Олександра Маліна, є в загальному обсязі кредитів і залучені на неприйнятних умовах.

"Більша його частина - це цілком доброякісні кредити МФО, залучені на вигідних багаторічних умовах, інша - середньо- і короткострокові кредити українських банків, залучені на різних умовах, у тому числі і неприйнятних, а також цінні папери, які були розміщені в закритому режимі під високі відсотки", - підкреслює Малин.

За словами голови "Укравтодору", реструктуризувати заборгованості планується за рахунок погашення облігацій , повернення коштів та випуску нового розміщення під низький відсоток.

Нагадаємо, 27 березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи з трибуни Верховної Ради, повідомив про заборгованості державних компаній. Відносно заборгованості " Укравтодору", зокрема, прозвучала цифра 37 млрд грн.