ua en ru

"Український вибір" проводить в Одесі акцію-пікет "Україна своїх дітей не віддає!"

З ініціативи громадського руху "Український вибір" 28 серпня 2013 р. в Одесі біля будівлі Одеського апеляційного суду проходить акція-пікет "Україна своїх дітей не віддає!".

Учасники пікету виступили на захист мешканки Одеси, громадянки України Катерини Адамової, яка після розлучення з чоловіком, громадянином Данії, може втратити дочки. Зіткнувшись з насильством і рукоприкладством з боку колишнього чоловіка, жінка повернулася в Україну, будучи вагітною. Її донька з'явилася на світ в одеському пологовому будинку № 7 і відповідно є громадянкою України.

"Однак на підставі позову колишнього чоловіка Катерини данський суд виніс рішення залишити дитину з батьком. Міністерство юстиції України ухвалив незаконне рішення про відібрання однорічної дівчинки у матері і передачі її громадянину Данії. Дане рішення суперечить українському і міжнародному законодавству.
Але структури Мін'юсту видали припис на відібрання дитини у матері", - йдеться в повідомленні руху.

Судові засідання, на яких повинна зважитися доля дитини, тривають досі. 28 серпня 2013 року проходить чергове - у Київському районному суді Одеси. Фахівці Руху "Український вибір" надають юридичну підтримку громадянці України Катерині Адамової по захисту її прав.

Як заявив керівник одеської ініціативної групи Олег Батлюк, "у відповідності з 25-ю статтею Основного Закону - жоден громадянин України не може бути виданий іншій державі".
У ці хвилини Адамова знаходиться в будівлі суду, куди також увійшли представники Данії. Учасники пікету сподіваються на справедливе рішення суду, що ґрунтується на законах України.

Громадський рух "Український вибір" виступає проти запровадження в Україні норм ювенальної юстиції.