ua en ru

"Український вибір" провів пікет біля посольства США

У Києві біля посольства США сьогодні пройшов мітинг "Захистимо державні символи України", організований активістами громадського руху "Український вибір". Про це йдеться в повідомленні руху.

Приводом для громадського обурення став факт осквернення і наруги над державним прапором України учасником американської панк-групи Bloodhound Gang під час концерту 30 липня 2013 р. в Києві.

Як зазначив керівник штабу руху Віктор Чорний, присутній на мітингу біля посольства США, метою зібрання стало отримання офіційних вибачень за американських громадян від дипломатичного представництва США. Разом з тим він підкреслив, що за прикладом російської влади, яка миттєво відреагувала на аналогічний інцидент, українська влада повинна негайно і жорстко припиняти подібні випадки.

"Ми вимагаємо притягнути до кримінальної відповідальності учасника американської групи Bloodhound Gang Евіл Джареда Хасселхофф, згідно з чинним законодавством України", - сказав активіст громадського руху Дмитро Перлин.

До активістів "Українського вибору" не вийшов ніхто з представників посольства США. При цьому вже сьогодні вдень за 15 хвилин до початку акції в ЗМІ з посиланням на в.о. прес-аташе посольства США Люка Штеле повідомили про те, що в посольстві США в Україні вважають зухвалим і образливим осквернення музикантами групи Bloodhound Gang національних символів країни.

Зазначимо, що учасник групи Bloodhound Gang проігнорував відразу дві статті Основного Закону України: ст. 68, яка говорить, що ніхто не має права посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей, і ст. 65 про повагу до державних символів країни, чим вчинив злочин, передбачений статтею 338 Кримінального кодексу України. Незнання цих законів не звільняє від юридичної відповідальності.