ua en ru

"Український вибір" провів мітинг "За православно-слов'янські цінності!" під посольством Швеції в Україні

Активісти громадського руху "Український вибір" 22 серпня 2013 року в Києві провели мітинг біля стін посольства Швеції в Україні, продовживши серію акцій "За православно-слов'янські цінності!" перед посольствами країн Євросоюзу. Подібні протести вже проводилися перед диппредставництвами Королівства Данії, Польщі, Італії та багатьох інших, передає прес-служба руху.

"Прагнення країн Євросоюзу нав'язати Україні свою систему цінностей викликає законне почуття обурення у громадян, які люблять свою країну, пояснюють свої регулярні акції активісти Руху. А причин, що спонукали молодіжні крило "Українського вибору" провести акцію саме перед шведським посольством, безліч. Так, у 2010 році Швеція посіла перше місце в міжнародному рейтингу як країна з найбільш доброзичливим ставленням до представників сексуальних меншин. Щорічно тут проводяться гей-паради, які збирають близько 60 тисяч учасників і понад півмільйона глядачів", - йдеться в повідомленні.

Активісти руху враховують також те, що Швеція - одна з країн, де ювенальної юстиції вдалося зробити крок далі. За різними даними, близько 100 тисяч шведських дітей були насильно вилучені з своїх кровних сімей та поміщено до притулків, прийомні сім'ї та дитячі будинки Швеції.

"Українське суспільство не сприймає ті цінності, які для ЄС зараз стали нормою - гомосексуалізм, педофілія, ювенальна юстиція. Прийняття саме цих "цінностей" є вимогою Європи для нашої інтеграції з цим об'єднанням. Ми, активісти руху "Український вибір", відстоюємо українські традиційні цінності, які базуються на православно-слов'янському світогляді, в якому сім'ю формують чоловік і жінка", - зазначив активіст громадського руху Михайло Коваленко, підкресливши, що традиційна сім'я є соціальним інститутом, який формує здорове суспільство і сприяє процвітанню держави.

У своїх виступах активісти руху підкреслювали також, що, коли євроінтегратори говорять тільки про економіку, "нам теж зрозумілі їхні наміри - зробити з України сировинну колонію і ринок збуту".
"Саме це передбачає підписання договору про вільну торгівлю, який дозволить ЄС безперешкодно ввозити товари в нашу країну і тим самим заробити на їх реалізації і погасити свій зовнішній борг, а у Швеції він становить 170% від ВВП країни - 1,1 трильйона доларів. Як наслідок, в ЄС буде зайнятість населення та економічне зростання, а в Україні остаточно зруйнується власне виробництва, зросте безробіття, зросте злочинність. Які ще є аргументи зближення України з ЄС? Їх немає, тому ми висловлюємо свій протест імперській політиці Євросоюзу", - наголосив один з організаторів акції, активіст громадського руху "Український вибір" Сергій Перехід.
Мітинг біля стін посольства триває. До представників руху ніхто зі співробітників посольства поки так і не вийшов.