ua en ru

"Український вибір" 30 жовтня 2013 р. провів у Києві конференцію, присвячену 70-річчю визволення міста

Громадський рух "Український вибір" 30 жовтня 2013 р. провів у Києві науково-практичну конференцію громадських організацій руху, присвячену 70-річчю визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Про це повідомляє прес-служба руху.

У конференції взяли участь керівник напрямку роботи з громадськими організаціями та об'єднаннями руху "Український вибір" Валерій Блидар; генерал-майор Геннадій Селіванов; герой СРСР Віктор Капшук; учасниці Великої Вітчизняної Війни Світлана Ярова та Анна Коломійцева; керівник всеукраїнської громадської організації "Союз жінок України" Валентина Семенюк-Самсоненко, представники громадських організацій і рухів, засобів масової інформації.

За словами Блідара, мета заходу - віддати шану подвигу радянського народу у Великій Вітчизняній Війні, пам'яті наших батьків і дідів, які захищали українську землю і право майбутніх поколінь жити у вільній країні. Учасники конференції також обговорили наслідки підписання угоди про асоціацію з ЄС для українського народу.

"Все, про що ми сьогодні говоримо на конференції, нерозривно пов'язано з тими подіями, які відбуваються в Україні. Нас турбує майбутнє нашої країни. Ніхто вже не вірить в розповіді про щасливе майбутнє в Європі. Наші предки боролись за майбутнє братніх слов'янських народів, за те, щоб Україна була вільною країною, а не колонією. Вічна пам'ять полеглим! Вічна слава живим!", - сказав Блідар.

"Дуже прикро усвідомлювати, що у нашому суспільстві кардинально змінюються цінності і погляди на ту війну, на наше життя. 70 років тому був звільнений Київ. Так, минуло багато часу, але ми завжди повинні шанувати подвиг ветеранів. Змінюється історія, переписуються підручники, але пам'ятати наших героїв - це наш святий обов'язок", - заявила Вероніка Журай.

Про необхідність об'єднатися в складний для України час, коли належить зробити визначальний для країни вибір, сказала Валентина Семенюк-Самсоненко.

"Ми повинні пам'ятати всіх тих, хто віддав своє життя за наше світле майбутнє. І сьогодні нам знову варто об'єднатися, щоб захищати нашу землю", - зазначила вона.

За підсумками наради учасники прийняли звернення до народу України із закликом зупинити правове беззаконня в країні. На їхню думку, в Україні повинні бути реалізовані принципи народовладдя. Тільки народ, згідно з Конституцією, наділений правом вирішувати стратегічно важливі питання. Така позиція представників і прихильників громадського руху "Український вибір".