ua en ru

"Українська біржа" завершила торги зростанням індексу UX

"Українська біржа" завершила торги зростанням індексу UX на 1,65% - до 867,20 пунктів. Обсяг торгів склав 40,499 млн грн, з них на фондовому ринку - 31,241 млн грн.

"Закордонні майданчики сьогодні показали бічний рух після вчорашнього підйому. Статистика на хід торгів не вплинула, хоча дані несподівано розійшлися з прогнозами аналітиків. Так, ціни виробників у США зросли в травні на 0,5%, в той час як змін не очікувалося. Ця новина має негативний підтекст враховуючи те, що травневе промислове виробництво показало відсутність зростання, проти очікуваного підвищення на 0,2%", - зазначив директор торговельного департаменту ІК "Альтана Капітал" Андрій Тарасенко.

За його словами, інвестори очікують наступного тижня коли відбудеться засідання ФРС. Виступ Бернанке навряд чи дасть ринків щось нове, хоча багато чого буде залежати від виходить у вівторок статистики за індексом споживчих цін.

"Індекс УБ за підсумками дня виріс на 1,65%. В драйвери зростання був сектор енергетики, до якого спостерігається підвищений інтерес в останні сесії. Акції всіх енергогенераторів зросли більш ніж на 2%, чому сприяє новинний фон. Так, минулого тижня була опублікована новина про те, що ДП "Енергоринок" залучає позикові кошти для погашення заборгованостей перед енергокомпаніями", - повідомив експерт.