ua en ru

"Україні - Вперед!" подала до ЦВК виборчі списки

Партія "України - Вперед!" подала на реєстрацію в Центральну виборчу комісію (ЦВК) партійний список, а також список кандидатів у народні депутати по мажоритарних округах. Про це повідомляє прес-служба партії.

Всього до виборчого списку включено 150 кандидатів. Крім того, подані списки 109 кандидатів у депутати від партії у мажоритарних округах.

"Ще кілька місяців тому ніхто не вірив, що політика може бути відкритою, що можна створити партію нового типу, привести в політику нових лідерів, які будуть працювати на країну і для людей. Сьогодні це реальність. Партія «Україні - Вперед!» - Альтернатива старим політикам. І ми переможемо, щоб реалізувати нашу головну мету - забезпечити гідне життя кожному, дати можливість кожному реалізувати себе у своїй країні", - заявив член політради "України-Вперед!" Олексій Логвиненко після подачі документів в ЦВК.

Також Логвиненко відзначив, що 62% кандидатів - це молоді люди віком від 21 до 35 років. Середній вік усіх кандидатів - 34 роки. 94% з них мають вищу освіту, 17% - дві вищі освіти. 33% - підприємці, по 21% - кваліфіковані працівники і топ-менеджери, 19% - громадські діячі.

Крім футболіста Андрія Шевченка та актора Остапа Ступки у виборчому списку «Україні - Вперед!» присутні фахівці в сфері медицини та освіти. Серед них - Роман Васько, ректор Київського національного лінгвістичного університету і Ілля Ємець - дитячий кардіохірург, практикуючий директор Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Також у першій десятці головний інженер Ізмаїльського морського порту Сергій Нікулін, спеціаліст з ІТ-технологій Олексій Кочерев, експерт в аграрній сфері Олександр Шевцов, фахівець з логістики та модернізації виробництва Станіслав Зінченко.

Нагадаємо, список кандидатів у народні депутати був затверджений 1 серпня на з'їзді політичної сили, проте після нього партія повідомила тільки перші десять кандидатур. Повний партійний список став відомий лише 4 серпня.