ua en ru

"Україна - Вперед!" готова знімати своїх мажоритарників на користь "Батьківщини" та партії "Удар", - Королівська

Зміни в Україні можливі тільки після перемоги демократичних сил і відставки Партії регіонів. Про це заявила лідер партії "Україна - Вперед!" Наталія Королевська в ефірі "Свободи слова" на телеканалі ICTV. Для цього, за словами політика, партія готова знімати своїх кандидатів в одномандатних виборчих округах, передає прес-служба партії.

"Ситуацію в країні можна змінити в тому випадку, якщо демократичні сили отримають перемогу на парламентських виборах, відправивши у відставку партію влади. А для перемоги потрібно відкинути власні амбіції, емоції і об'єднати зусилля. Ми готові знімати своїх кандидатів для того, щоб перемогти на виборах і відправити Партію регіонів у відставку", - зазначила вона.

Королевська нагадала, що 2 жовтня у відкритому листі до Арсенію Яценюка і Віталія Кличка закликала опозиційні сили об'єднати зусилля, щоб не допустити формування більшості Партією регіонів у майбутньому парламенті. За її словами, необхідно в кожному виборчому окрузі визначити єдиного демократичного кандидата, і забезпечити представників у виборчкомах для захисту результатів голосування.

Читайте також: Королевська пропонує Яценюку і Кличко об'єднатися проти ПР

"40 округів, по яких "Батьківщина" і "Удар" мають намір виставити єдиних кандидатів, ситуацію не змінять. Повинно бути 225 округів і 225 кандидатів. Ми готові домогтися перемоги на виборах, і ми її доб'ємося. Впевнена, вистачить здорового глузду і в "Ударі" і партії "Батьківщина", - підкреслила Королевська.

Нагадаємо, "Батьківщина" і "Удар" мають намір до 14 жовтня погодити єдиних кандидатів по мажоритарних округах, щоб підвищити шанси опозиції на загальний успіх на виборах. В "Батьківщині" повідомляли, що залишилося близько 40 округів, по яких ще потрібно домовитися.