ua en ru

"Украерорух" отримав право сертифікувати пілотів, бортпровідників та пілотів-аматорів

"Украерорух" отримав право сертифікувати пілотів, бортпровідників та пілотів-аматорів. Про це повідомляється на сайті Державного підприємства обслуговування повітряного руху України.

Медико-санітарна частина "Украероруху" 29 березня 2013 р. отримала свідоцтво авіаційного медцентру, яке дає право здійснювати медичну сертифікацію всього авіаційного персоналу - 1, 2 і 3 класу. Тепер цей заклад отримає можливість сертифікувати не тільки авіадиспетчерів, а й пілотів, бортпровідників, пілотів-аматорів та інших фахівців.

Медцентр буде знаходиться в аеропорту "Бориспіль".

Для видачі даного свідоцтва Державіаслужба України провела комплексну перевірку медустанови "Украероруху" на відповідність новим правилам надання повноважень авіаційним медцентру на проведення медичної сертифікації авіаційного персоналу, які були введені в Україні у кінці 2012 р.

Державне підприємство обслуговування повітряного руху України створене у 1992 р. Генеральний директор "Украероруху" - Юрій Чередніченко. Підприємство надає повний спектр послуг з аеронавігаційного обслуговування: обслуговування повітряного руху, організація потоків повітряного руху, організація і менеджмент повітряного простору, радіотехнічне забезпечення зв'язку, навігації і спостереження, забезпечення метеорологічною та аеронавігаційною інформацією всіх видів польотів у зоні своєї відповідальності, що охоплює 5 районів польотної інформації загальною площею 776,4 тис. км кв.

Читайте також: "Украерорух" заперечує інформацію про передачу вертодрому в Каневі у приватну власність