ua en ru

"Удар" вимагає негайного звільнення всіх затриманих активістів

"Удар" вимагає негайного звільнення всіх затриманих активістів.

"Удар" вимагає негайного звільнення всіх затриманих активістів. Про це йдеться в заяві партії.

"Людей кидають за грати, кримінальні справи не тільки не закривають, а й прямо в залі суду перекваліфікують за іншими статтями Кримінального кодексу, які передбачають більш тяжке покарання, з людьми поводяться, як із заручниками. На 15 років прокурор вимагає посадити людину за грати тільки тому, що в багажнику її машини знайшли шини! І в цей час Попова і Сівковича, яких правоохоронні органи прямо назвали причетними до організації та здійснення масового побиття людей на Майдані в ніч на 30 листопада, отримують безумовну амністію..." - йдеться в повідомленні.

У партії зазначають, що не може бути ніяких умов для звільнення мирних демонстрантів.

"Якщо закон про амністію приймався для того, щоб випустити Попова і Сівковича, то надзвичайно актуальною є наша вимога про безумовне звільнення від відповідальності всіх затриманих активістів. Разом з тим, всі, хто порушував права громадян, причетний до побиття і тортур мітингувальників, повинні нести кримінальну відповідальність", - йдеться в заяві "Удару".

У партії також зазначили, що у Верховній Раді зареєстровано три законопроекти, які передбачають повне звільнення від кримінальної відповідальності та закриття всіх справ стосовно затриманих активістів.