ua en ru

"Удар" закликає українців до участі у годинний страйк 13 лютого

Партія "Удар" оголосила про проведення попереджувального страйку 13 лютого близько 12:00 по всій Україні.

Партія "Удар" оголосила про проведення попереджувального страйку 13 лютого близько 12:00 по всій Україні. Про це на прес-конференції заявив голова страйкового комітету Києва Юрій Крикунов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми закликаємо кожного свідомого українця і кожного свідомого киянина 13 лютого орієнтовно в 12 годин дня проявити громадянську позицію і взяти участь у всеукраїнському попереджувальному страйку протягом години. Це не порушує закон і навіть не потрапляє під статтю "прогул", - заявив він.

Опозиціонери висувають до влади чотири вимоги: вивести спецпідрозділи з Києва, повернутися до Конституції 2004 року, сформувати уряд народної довіри" та покарати винних у катуванні людей.

У разі, якщо влада проігнорує ці вимоги, представники "Удару" мають намір оголосити про безстроковий всеукраїнський страйк.
За інформацією Крикунова, по всій країні зараз налічується близько 100 страйкомів.

"Ми сподіваємося, що влада дослухається до наших вимог, але все ж розгаладжуємо систему страйкомів", - зазначив Крикунов.

"Удар" закликає українців до участі у годинний страйк 13 лютого "Удар" закликає українців до участі у годинний страйк 13 лютого