ua en ru

"Удар" підтримає в першому читанні проект Порошенка щодо змін до Конституції

Фракція у Верховній Раді "Удар" підтримає ухвалення в першому читанні змін до Конституції України, запропоновані Президентом України Петром Порошенко.

Фракція у Верховній Раді "Удар" підтримає ухвалення в першому читанні змін до Конституції України, запропоновані Президентом України Петром Порошенко. Про це журналістам в кулуарах парламенту заявив народний депутат від "Удару" Валерій Пацкан, повідомила прес-служба партії.

Пацкан наголосив, що основною вимогою суспільства є перезавантаження та децентралізація влади, і зміни до Конституції є одним із шляхів до цього.

"Треба дати можливість Президенту мирно врегулювати ситуацію", - наголосив нардеп.

Водночас, додав він, після повернення проекту змін до Конституції з Конституційного суду, "Удар" вноситиме свої пропозиції до документу до другого читання.

"Набагато більше повноважень повинні нарешті мати органи місцевої влади. Повинна відбутися реальна децентралізація", - додав Пацкан.

В свою чергу народний депутат від "Удару" Павло Розенко розкритикував позицію "Батьківщини" щодо небажання включити це питання навіть до порядку денного засідання.

"В тій ситуації, в якій знаходиться країна, позиція деяких фракцій дуже дивна. Президент вніс комплексний документ щодо децентралізації влади. Якщо один пункт когось не задовольняє, то нащо валити весь законопроект?" - додав Розенко.