ua en ru

"Удар" звернувся до ГПУ та ЦВК з вимогою відреагувати на збори громадян щодо референдуму про вступ України до МС

Партія "Удар" направила депутатські звернення за підписом голови фракції Віталія Кличка генпрокурору Віктору Пшонці та голові ЦВК Михайлу Охендовському з вимогою відреагувати на порушення, з якими відбувалися збори громадян щодо референдуму про вступ України до Митного союзу (МС). Про це повідомляє прес-служба партії.

В "Ударі" переконані, що збори, проведені на стадіоні "Спартак", не були зборами громадян України щодо ініціювання всеукраїнського референдуму у розумінні норм закону України "Про всеукраїнський референдум" та супроводжувалися вчиненням ряду кримінальних правопорушень.

"Тому "Удар" вимагає від Генпрокурора Пшонки перевірити викладену інформацію та вжити вичерпних заходів прокурорського реагування, у тому числі стосовно притягнення винних у вчиненні вказаних правопорушень осіб до відповідальності. Крім того, фракція вимагає від голови ЦВК Охендовського врахувати цю інформацію під час розгляду документів, поданих за результатами зборів, звернути увагу суб'єктів подання вказаних документів та члена Центрвиборчкому Донченка на необхідність неухильного дотримання норм чинного законодавства України та виконання судових рішень", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 вересня 2013 р. в Києві під час зборів на стадіоні "Спартак" українські громадяни створили ініціативну групу з проведення всеукраїнського референдуму з питанням про підтримку вступу України в Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном.