ua en ru

"Удар" має намір оскаржити в суді результати виборів мера у Василькові

Фракція "Удар" має намір оскаржити в суді результати виборів мера у Василькові. Про це в ході сьогоднішнього засідання погоджувальної ради з керівництвом парламенту заявив лідер фракції "Удар" Віталій Кличко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Народні депутати нашої фракції зафіксували численні порушення: і "каруселі", і видалення спостерігачів й журналістів з дільниць, і вкидання й викрадення бюлетенів. Ми написали скарги і склали протоколи, ми оскаржимо так звані "результати" цих виборів у судах. Ситуація з Васильковим - показова. Махінації на виборах мерів Ялти і Алчевська відбувалися за тією ж схемою, що і в Василькові", - підкреслив Віталій Кличко.

Також, на думку фракції "Удар", міністр внутрішніх справ України Валерій Захарченко має взяти під особистий контроль розслідування фактів масових порушень виборчого законодавства, які були виявлені та зафіксовані опозицією під час виборів мера Василькова.

"Ми вимагаємо, щоб міністр внутрішніх справ Захарченко взяв під контроль всі справи про порушення в ході виборів, яких у нас більш ніж достатньо. Той, хто скоїв ці махінації, той повинен понести відповідальність. Ті, хто був причетний до цього, повинен понести відповідальність", - сказав Кличко.

Читайте також: Регіонал Володимир Сабадаш переміг на виборах мера Василькова