ua en ru

"Удар" має намір звернутися до КСУ з клопотанням про перевірку конституційності голосування чужими картками

Депутати парламентської фракції "Удар" Віталія Кличка мають намір звернутися до Конституційного суду України з проханням перевірити конституційність голосування депутатів чужими картками. Про це повідомляє прес-служба "Удару".

"Депутати від "Удару" звернуться до Конституційного Суду України для визнання неособистого голосування неконституційним. За словами Віталія Кличка, таке рішення стане підставою для визнання незаконним голосувань чужими картками і дозволить ставити питання про відповідальність за неособисте голосування", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Крім того, "Удар" оскаржить прийняті за допомогою голосування чужими картками рішення Верховної Ради України. Кличко підкреслив, що представники "Удару" з усіх регіонів України подають позови до Адміністративного суду на дії ВР щодо порушення Конституції та регламенту.

Також, Кличко вимагає введення в дію системи "Рада-3": "До введення в дію системи особистого голосування Верховна Рада не повинна працювати в сесійному режимі. Якщо цього не буде зроблено, опозиція повинна разом висловити політичну недовіру спікеру. Він порушує Конституцію і регламент, не чує вимог опозиції і виконує вказівки Адміністрації Президента. Це не європейські підходи до роботи парламенту. І за це має бути політична відповідальність".

Читайте також: Рибак доручив Комітету з питань регламенту проаналізувати систему голосування "Рада-3".