ua en ru

"Удар" готовий підтримати Яценюка в прем'єри

Парламентська фракція партії "Удар" готова підтримати кандидатуру лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра, але не готова брати участь у формуванні такого уряду, поки Президентом України є Віктор Янукович.

Парламентська фракція партії "Удар" готова підтримати кандидатуру лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра, але не готова брати участь у формуванні такого уряду, поки Президентом України є Віктор Янукович. Про таке в ефірі 5 каналу заявив нардеп від "Удару" Валерій Пацкан.

"Позиція фракції "Удар" і позиція Віталія Кличка полягає в тому, що ми готові підтримати опозиційного депутата на посаду керівника уряду, якщо це буде Арсеній Яценюк. Ми готові підтримати голосуванням, але фракція партії "Удар" не братиме участь у формуванні цього уряду, поки Президентом України є Віктор Янукович - це рішення фракції", - заявив Пацкан.

Нагадаємо, 5 лютого Яценюк заявив, що готовий очолити Кабмін за умови формування його тільки з представників опозиції і повернення Конституції 2004 року.

"Ми готові очолити уряд, якщо всі посади в уряді займуть представники опозиції... Ми переконані, що опозиція впорається з керуванням країною і зможе побудувати мости в умовах розбрату в країні", - зазначив Яценюк.

25 січня Президент України Віктор Янукович запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку посаду прем'єра-міністра. Про це за підсумками зустрічі з опозицією заявила міністр юстиції Олена Лукаш.

27 січня засуджена екс-прем'єр Юлія Тимошенко закликала Яценюка не погоджуватися на останні пропозиції влади для врегулювання ситуації в країні, зокрема на пропозицію Януковича про прем'єрство.

В цей же день стало відомо, що Яценюк не прийняв пропозиції глави держави зайняти крісло глави Кабміну. Про це повідомили в прес-службі Президента за підсумками чергового раунду переговорів з опозицією.

29 січня Яценюк в кулуарах парламенту заявив про те, що опозиція готова почати дискусію про формування Кабінету міністрів з "усією повнотою влади".