ua en ru

"Трійка" міжнародних кредиторів задоволена переговорами з Грецією

Представники ЄС, МВФ і Європейського центробанку задоволені результатами переговорів сьогодні, 5 серпня, з Грецією про новий пакет заходів економії. Виділення наступного траншу допомоги залежить від вересневого звіту "трійки" міжнародних кредиторів, повідомляє Deutsche Welle.

"Все пройшло добре, сприятливий клімат. Ми повернемося на початку вересня", - сказав журналістам по завершенні зустрічі представник Міжнародного валютного фонду Поуль Томсен.

Грецька сторона також висловила задоволення результатами зустрічі. У ній взяли участь міністр фінансів Янніс Стурнарас, а також глава Міністерства праці Іоанніс Вруцис, якого стосується велика частина бюджетних скорочень загальним обсягом 11,5 млрд євро, відзначає агентство AFP.

Підсумок переговорів ще не означає зеленого світла для надання подальшої фінансової допомоги Афінам, які не досягли великих успіхів у здійсненні реформ. Наступний транш допомоги обсягом в 31,5 млрд євро залежить від вересневого звіту "трійки" (ЄС, МВФ і Європейський центробанк), повідомляє Reuters. Якщо Греція не отримає гроші другої програми міжнародної допомоги, країні загрожує банкрутство.

Міністр фінансів Стурнарас визнав в інтерв'ю журналу Ethnos, що найближчі тижні будуть "вирішальними для виживання країни". За цей час влада в Афінах повинна представити програму економії грецькому населенню і потім крок за кроком приступити до її виконання.