ua en ru

"Свободівці" готові першими провести люстрацію в підлеглих відомствах і самі пройти її, - Тягнибок

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що відразу після прийняття у Верховній Раді закону "Про очищення влади" він дав доручення представникам своєї політсили в центральних і місцевих органах виконавчої влади розпочати здійснення люстрационной перевірки.

"Зокрема, я доручив найближчим часом звільнити всіх чиновників, які підпадають під люстраційні вимоги прийнятого закону", - повідомив політик.

Як зазначає лідер "Свободи", за минулі півроку роботи в центральних і місцевих органах влади "свободівці" за результатами службових розслідувань ініціювали звільнення кількох сотень чиновників керівної ланки.

Він також закликав громадських активістів та журналістів взяти активну участь в люстрації напередодні виборів.

"Якщо громадськість надасть нам докази невідповідності одного з наших кандидатів вимогам закону "Про очищення влади" або іншим антикорупційним законодавчим нормам, такий кандидат буде відкликаний", - повідомив Тягнибок.

Нагадаємо, 1 жовтня міністри-"свободівці" Андрій Мохник та Ігор Швайка повідомили про початок процесу люстрації у відомствах, які вони очолюють: Міністерстві екології та Міністерстві аграрної політики і продовольства відповідно.